Koronavírus-járvány

Romániában meghaladta a 60 ezret az azonosított fertőzöttek száma

További 200-zal 7600 alá csökkent viszont a kórházban ápolt betegek száma, a súlyos betegeké pedig stagnál.

2020.08.08 18:26MTI

Romániában újabb 1350 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel szombaton meghaladta a 60 ezret a járvány kezdete óta eddig beazonosított fertőzöttek száma.

A szombati növekmény 13 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, ami júliushoz képest, amikor a napi esetszám rendre meghaladta az előző két hét átlagának másfélszeresét, a járvány terjedésének lassulását jelzi.

A legtöbb új fertőzöttet Bukarestből (221), Arges (91), és Prahova (77) megyéből jelentették, míg Szatmár megyében eggyel nőtt a fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentése szerint az utóbbi napon újabb 43 koronavírusos beteg vesztette életét. Ezzel 2659-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma, a nyilvántartott aktív fertőzötteké pedig már meghaladta a 28 ezret.

További 200-zal 7600 alá csökkent viszont a kórházban ápolt betegek száma, a súlyos betegeké pedig stagnál: szombaton 448 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon.

Miután a kormány a múlt héten a helyi hatóságokra bízta a járvány terjedésének megfékezését célzó újabb korlátozások bevezetését, egyre több megyében döntött úgy a helyi járványügyi operatív törzs, hogy a kültéri zsúfolt helyeken is kötelező a védőmaszk viselése. Az erdélyi megyék közül Brassó, Arad, Temes, Kovászna és Szatmár megye után szombattól Kolozs és Maros megyében, jövő keddtől pedig Hargita megyében is kötelező a védőmaszk viselése a megyei operatív törzs által kijelölt kültéri helyeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.