Csalás

Illegális dohánygyárat számoltak fel, hét embert előállítottak Spanyolországban

A gyanúsítottak lengyel és litván állampolgárok.

2020.08.08 03:30MTI

Illegális dohánygyárat számoltak fel, hét embert őrizetbe vettek, hatmillió szál eladásra kész cigarettát és több mint 72 ezer euró (mintegy 25 millió forint) készpénzt foglaltak le Spanyolországban a hatóságok - közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a gyanúsítottak lengyel és litván állampolgárok.

A spanyol, a francia, a litván és a lengyel hatóságokkal összehangolt, július végén tartott rajtaütés során a gyárban, valamint szállítás közben kamionokban egy-egymillió, raktárakban további négymillió szál cigarettát foglaltak le.

A művelet során a spanyolországi Borjas Blancas városában felszámolt illegális dohánygyár óránként 9 ezer cigaretta gyártására volt képes. A gyárban 14 munkás váltott műszakban dolgozott a 24 órás termelés fenntartása érdekében. Az illegális dohányterméket főként Spanyolországban és Franciaországban értékesítették - közölte az Europol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.