Kifogyott az üzemanyag a hajóból

Homokba taposott S. O. S. mentette meg három ember életét

Egy lakatlan szigeten rekedtek a férfiak.

2020.08.04 16:14MTI

A tengerpart homokjába írt óriási S. O. S. felirat segített megmenekülni három mikronéziai férfinak egy lakatlan szigetről. Azért kerültek bajba, mert kifogyott az üzemanyag a hajójukból a nyugat-csendes-óceáni szigetvilágban.

A három embert már majdnem három napja keresték, amikor ausztrál és amerikai repülők vasárnap észrevették a feliratot a lakatlan Pikelot-sziget homokjában.

A három férfi július 30-án indult egy hétméteres hajóval a Pulawat-zátonyszigetekről, és a 43 kilométerre fekvő Pulap-atollra tartott, de eltévedtek. A közeli, amerikai fennhatóságú Guamról indultak keresésükre szombaton.

Kiindulási pontjuktól nagyjából 190 kilométerre találták meg őket. Egy ausztrál katonai helikopternek sikerült leszállnia a lakatlan sziget partján és ételt, italt adtak nekik. Az eltévedt hajósok jó állapotban voltak, később egy mikronéziai járőrhajó vitte őket haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.