Koronavírus-járvány

Ukrajna vörös zónává minősítette Magyarországot

A kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is.

2020.08.02 19:40ma.hu

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, amely így több mint 120 országot tartalmaz. Vörös besorolást kapott Magyarország is - számolt be ról a karpatalja.ma híroldal.

Az augusztus 1-jétől hatályba lépő lista értelmében – európai mintára – a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát.

A kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is.

Zöld besorolást kapott Svájc, Portugália, Horvátország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Törökország, Szlovénia, Egyiptom és Olaszország.

Meglepő Ukrajna döntése, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon jóval kevesebb fertőzöttet regisztráltak, míg csak Kárpátalján is sokkal több eset van, országosan pedig többszöröse.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.