Időjárás

Földcsuszamlás miatt nincs víz egy elzárt kínai településen - szippantós kocsival vittek nekik - videó

A helyiek nem hajlandóak inni a szippantós kocsi tartályában hozott vízből.

2020.07.29 16:33ma.hu

A kínai hupeji tartomány Enshi városának ivóvízellátása egy hete szenvedett végzetes kárt az időjárás miatt. A heves esőzések miatt elzárt település vízművére ugyanis rázúdult egy jó nagy adag föld, ami a sok csapadék miatt indult meg. Miután a településen élők napokig nem jutottak vízhez, a kínai állam küldött nekik - csak éppen szippantós kocsival. Ez volt ugyanis kéznél, és gyors megoldásnak tűnt.

A helyiek nem hajlandóak inni a "lajtoskocsis" vízből, inkább felvásárolták a boltokból a palackozott vizet, illetve hegyi forrásokból hordanak maguknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.