Határ

Másodpercek alatt ledöntötte Trump határfalát a Hanna hurrikán - videó

A világ legerősebb és legátfogóbb határfalának nevezte a mexikói határnál pülő falat az amerikai elnök, Donald Trump. Aztán jött egy forgószél...

2020.07.27 14:20ma.hu

A futótűzként terjedő a közösségi oldalakon több videó, amely szerint Texas és az Egyesült Államok közötti mexikói határfal egy szakasza állítólag nem tudott ellenállni a természet hatalmának. Bár hitelességét sokan megkérdőjelezték, egyes felvételeket már töröltek, Trump mégis ismét a kritikusok kereszttüzébe került.



Az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó közötti határkerítés részleges összeomlását bemutató videót vasárnap végigjárta a közösségi és internetes oldalakat. Annak ellenére, hogy nem volt egyértelmű, a felvétel hol történt, és a kerítés melyik szakaszát érintette, több helyi újságíró és médiajelentések szerint valahol Texas és Tamaulipas északkeleti mexikói állam között történt, amikor a forgószél szárazföldet ért.

A videó valódi forrása nem egyértelmű. Yadith Valdez tett fel elsőként egy 39 másodperces felvételt, amelyet sokezren osztottak meg, és mégtöbben kommenteltek, ám ezt már törölték. Azóta több felhasználó, beleértve hiteles újságírókat is, megosztott hosszabb, 44 és 59 másodperces verziókat.

Számos kérdés vetődött fel a videó hitelességével kapcsolatban, néhányan megjegyezték, hogy a terep egyáltalán nem úgy néz ki, mint az alsó Rio Grande völgye - azt sugallva, hogy az eset máshol és más időpontban történt.

Ennek ellenére az amerikai elnöknek számos kritikusa ünnepelt, megosztva a videót, az állítólagos eseményt isten beavatkozásként értékelve, és a Trump-kormány küszöbön álló összeomlásának hírnökeként értékelve.

Tény, hogy nemrég a dél-texasi határfal egy szakaszát számos kritika érte, mert túl közel építették meg a Rio Grande folyóhoz, és már néhány hónappal a felállítás után már eróziós jeleket mutatott, pedig nem kis pénzt költöttek rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.