Turizmus

Elhíztak a turisták, bajban vannak a gondolások Velencében

Már nem főre kell megadni a korlátot, hanem össztömegre.

2020.07.23 14:16ma.hu

A koronavírus-járvány első hullámának lecsengése során a velencei turizmus is kezd magához térni, de máris új szabályozással indulnak, mégpedig a város gondolásai és hajósai számára – írja a CNN.

„Az utóbbi közel tíz évben igencsak elhíztak a turisták, de nem kérhetjük őket, hogy álljanak egy mérlegre, nincs más választásunk, korlátoznunk kell a létszámukat" – nyilatkozta Andrea Balbi, a velencei gondolások szövetségének vezetője.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gondolákba ezentúl nem hat, hanem maximum öt ember tartózkodhat. A nagyobb, leginkább taxizásra használt, a Canal Grandén közlekedő „da parada” gondolák esetében pedig 14 főről 12-re csökkentették az utasszámot.

A hajósoknak ugyanis gondot okoz, hogy a túlsúlyos emberektől jelentősen lesüllyed a hajótest, a beverő víz mellett még a balesetveszély is felmerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.