Izrael sok segélyszállítmányt be sem enged

Az ENSZ megnyitná a határátkelőket a gázai övezetben

Az ENSZ azt szeretné, ha az összes gázai övezeti határátkelő megnyílna és Izrael nem csupán élelmiszert és gyógyszert, hanem építőanyag-szállítmányokat is beengedne a palesztin területre - közölte John Holmes.

2009.01.21 06:50MTI

Az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekkel foglalkozó helyettese kedden New Yorkban létfontosságúnak mondta, hogy Izrael beengedje a cementet, csővezetékeket és egyéb építőanyagokat szállító járműveket az övezetbe, hogy a zsidó állam nagy pusztítást okozó offenzívája után megkezdhessék az újjáépítést.

Izrael azóta nem enged be ilyen szállítmányokat a Gázai övezetbe, hogy a Hamász 2007-ben fegyveres úton átvette a terület feletti uralmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.