Koronavírus-járvány

Tánczos Barna szenátornál is kimutatták a fertőzést

Hargita megyében 367 igazolt fertőzést tartanak nyilván.

2020.07.11 14:03MTI

Megfertőzte a koronavírus Tánczos Barna Hargita megyei szenátort - közölte szombaton a Maszol.ro kolozsvári hírportál a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusának Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Az RMDSZ volt szenátusi frakcióvezetőjét, a Mens Sana Alapítvány elnökét, aki korábban a Román Jégkorong Szövetséget is vezette, kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták, mintát vettek tőle, és pozitív lett a koronavírustesztje.

"Szuper, profi egészségügyi csapat vesz körül. Kezdjük a kezelést. Meggyógyulok és megy minden tovább" - írta a szenátor a közösségi oldalán. Hozzátette, hogy a hangulata jó és nem fáj semmije.

A Maszol.ro felidézte: Hargita megyében 367 igazolt fertőzést tartanak nyilván. A prefektusi hivatal adatai szerint az esetszámok legutóbb egy nap alatt héttel nőttek. A járvány kezdetétől 282-en gyógyultak meg, jelenleg 74 beteget ápolnak a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban.

A Hotnews.ro román hírportál szerint Tánczos Barna a kétkamarás román parlament harmadik törvényhozója, akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

A bukaresti törvényhozás tagjai közül elsőként a kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik politikusa, Vergil Chitac szenátor kapta el a fertőzést március első felében: ekkor az eset miatt kéthetes házi karanténba vonult Ludovic Orban román miniszterelnök, a kormány több tagja, a PNL állandó bizottsága és szenátusi frakciója, miután a fertőzött az előző napokban kapcsolatba került ezen testületek tagjaival.

Constantin Avramról, az ellenzéki ALDE képviselőjéről két hete derült ki, hogy koronavírusos.

Tánczos Barna a bukaresti szenátus eheti ülésein online vett részt, szavazatait pedig telefonon adta le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.