Dél-Korea

Holtan találtak rá az eltűnt szöuli polgármesterre

A polgármester egy nappal azután tűnt el, hogy titkárnője szexuális zaklatással vádolta meg.

2020.07.09 18:40MTI

Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére - közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség. Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget, amely a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelzései alapján jelölte ki a kutatás helyét. Végül - helyi idő szerint későn éjjel - egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet Dél-Korea fővárosának északi részén.

A polgármester egy nappal azután tűnt el, hogy titkárnője szexuális zaklatással vádolta meg.

Pak ügyvéd és régóta emberi jogi aktivista volt. Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezette, tavaly júniusban harmadszor is megválasztották polgármesternek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.