Bűnügy-kábítószer

Másfél tonna, Mexikóból származó metamfetamint foglaltak le a szlovák hatóságok

A drogot tartalmazó küldemény Mexikóból, egy horvátországi kikötő érintésével érkezett Szlovákiába, ahol a vámeljárás során bukkantak rá.

2020.07.08 03:30MTI

Rekordmennyiségű, másfél tonnányi kábítószert, valószínűsíthetően metamfetamint foglaltak le a nyitrai vámhivatal pénzügyőrei egy Mexikóból származó küldeményben - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hatósági közlésre hivatkozva kedden.

A kábítószer-szállítmányt, amelynek feketepiaci értékét közel 300 millió euróra (mintegy 102 milliárd forint) becsülték, két, folyadékok szállítására használt konténer alsó részében találták meg egy drogkereső kutya segítségével. A drogot tartalmazó küldemény Mexikóból, egy horvátországi kikötő érintésével érkezett Szlovákiába, ahol a vámeljárás során bukkantak rá.

Mivel a szállítmány egy olyan útvonalon érkezett, amelyet drogcsempész-útvonalként tartanak számon a hatóságok, a küldeményt kockázatosként kezelték, s beható vizsgálatnak vetették alá - közölte a szlovák pénzügyőrség szóvivője. Hozzátette: miután átfúrták a konténer alját, abban fehér kristályos anyagot találtak, mintegy másfél tonna mennyiségben. A csempészárut az első elemzés alapján metamfetaminként azonosították. Az ügy további vizsgálatát a rendőrség vette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.