Koronavírus

Újra ideiglenes járványkórházakat alakítanak ki Belgrádban

Egyelőre ötszáz ágyat készítenek elő az enyhébb tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzöttek számára.

2020.07.06 12:12MTI

Az igazolt fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt hétfőtől ismét ideiglenes járványkórházként működik az egyik belgrádi sportcsarnok, egyelőre ötszáz ágyat készítenek elő az enyhébb tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzöttek számára.

Szerbiában vasárnapról hétfőre 15 829-ről 16 131-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap öt újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 311-re nőtt. A legtöbb halottat 24 óra alatt péntekről szombatra regisztrálták, amikor egy nap alatt 11-en veszítették életüket a Covid-19 betegség szövődményei miatt. Az aktív esetek száma jelenleg 2553, közülük 81-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Koszovóban egy nap alatt 3356-ról 3508-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kilenc halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 75-re nőtt a halottak száma. Egészségügyi illetékesekkel folytatott tárgyalást követően a kormány úgy döntött, hogy a járványgócokban, például a fővárosban, Pristinában ismét kijárási tilalmat vezet be. A kijárási tilalom 21 és másnap reggel 5 óra között van érvényben.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 6932-ről 7046-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt heten haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 341-re nőtt a halálos áldozatok száma. A koronavírus-járvány elleni küzdelem a napokban háttérbe szorult, mindenki a július 13-15-i előrehozott választásokra készül. Az ellenzék bírálta is az egészségügyi minisztert, mert a véleményük szerint ahelyett, hogy az aktív fertőzöttek rendkívül magas számával és a helyzet kezelésével foglalkozna, inkább a pártjának kampányol.

Montenegróban hétfőre 720-ról 781-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a vírusnak, így a halottak száma 14 maradt. Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a napokban tovább növekedhet a fertőzöttek száma, mert július elsejétől az Adria-parti állam megnyitotta határait az Európai Unióból érkezők előtt, és azóta több mint 350 ezren léptek be az országba.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 5239-ről 5380-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A Covid-19 betegségbe eddig 191-en haltak bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.