Állati

Nem értették, miért vergődik a sirály, meghűlt bennük a vér, mikor rájöttek - videó

Döbbenten figyelték, ahogy egy polip megfojtja a madarat.

2020.07.04 13:59ma.hu

Újra népszerű lett a közösségi oldalakon az a felvétel, amelyet egy brit turista, Ian McAuley két éve töltött fel a YouTube-ra. Az egyik spanyol kikötőben készült videón egy sirály küzd a víz felszínén, hangosan sírva és csapkodva, míg a társai a közelben szintén hangosan rikácsolnak, mintha valamit el akarnának ijeszteni. Egyedül egy pézsmakacsa volt elég bátor, hogy közel menjen. A szemtanúk szerint egy polip "felugrott" a vízből és elragadta a sirályt, majd addig húzta le a víz alá, míg a madár elfáradt és megfulladt. Hogy végül megette-e az amúgy rákokkal és kagylókkal táplálkozó nyolclábú áldozatát, azt nem tudni pontosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.