Koronavírus-járvány

Bezárják az iskolákat és az óvodákat a koronavírus-fertőzések hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztriában

"Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés" a vírus további terjedésének megakadályozására.

2020.07.02 07:00MTI

Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban - jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.

"Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés" a vírus további terjedésének megakadályozására - mondta. Az intézkedést az indokolja, hogy Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok "dinamikus növekedése". A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban.

A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.