Bűnügy

Mindent beismert a 40 év után elfogott kaliforniai sorozatgyilkos

74 évesen érte utol az igazságszolgáltatás

2020.06.30 16:30MTI

Bűnösnek vallotta magát minden ellene felhozott vádpontban az a férfi, aki 1976 és 1986 között tizenhárom gyilkosságot követett el az Egyesült Államok nyugati részén. Joseph James DeAngelo negyven évig bujkált a hatóságok elől, végül 74 évesen érte utol az igazságszolgáltatás.

DeAngelót 2018-ban tartóztatták le, és a tizenhárom gyilkosság mellett magára vállalt ötven nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményt és száznál is több betörést, amelyeket Sacramentóban, San Franciscóban és Dél-Kalifornia különböző pontjain követett el az említett időszakban. Az FBI csak úgy emlegette a férfit, mint az éjszakai gyilkos vagy a Golden State-i gyilkos.

A férfi korábban rendőrként dolgozott, és mivel vádalkut kötött, ezért a bűntetteiért tényleges életfogytiglani büntetést kap, viszont megússza a halálbüntetést. Az ügyészség ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a vádalkunak köszönhetően az idősödő áldozatok és hozzátartozóik végre látják, hogy utolérte az igazságszolgáltatás a férfit, és hátralévő életét már rácsok mögött kell leélnie. Más esetben a büntetőeljárás egy ilyen horderejű ügy esetében akár tíz évig is eltarthatott volna.

A meghallgatás hét órán át tartott, amit DeAngelo egy kerekesszékben hallgatott végig, és kizárólag igennel vagy nemmel válaszolt. A férfit végül a családfakutató portálokon található genetikai információknak köszönhetően kapták el egy rokon DNS-ének köszönhetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.