Tüntetéshullám

Amerika-szakértő: a tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom

A mostani tüntetések és az 1968-ban Martin Luther King meggyilkolását követő történések több szempontból is párhuzamba állíthatók.

2020.06.25 23:30MTI

A rendőrségi reformokért tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom, amelynek közvetett célja a Donald Trump-adminisztráció leváltása, illetve meggyengítése - vélekedett Magyarics Tamás Amerika-szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: úgy tűnik a demokrata párton belül a baloldal, az úgynevezett progresszívak, eléggé jelentősen át akarjak alakítani az amerikai társadalmat, és elképzelhető, hogy hosszabb távon ez áll a történések hátterében.

A mostani tüntetések és az 1968-ban Martin Luther King meggyilkolását követő történések több szempontból is párhuzamba állíthatók - mutatott rá.

A King féle békés tüntetők mellett vonultak a Fekete Párducok és a Fekete Erő nevű csoportok tagjai is, akik erőszakos módon próbáltak egyenjogúságot elérni - idézte fel.

Mint mondta, 1968 óta sokat javult az afroamerikaik helyzete, de a statisztikákat nézve jelenleg is rosszabbul állnak, mint a többi etnikai csoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.