Koronavírus

Kinyitottak az üzletek Angliában: döbbenetes méretű sorok kígyóztak - videó

Boltok ezrei nyitottak ki Nagy-Britanniában azt követően, hogy tovább enyhültek a kijárási korlátozás szabályai.

2020.06.15 19:06ma.hu

Hatalmas sorok alakultak ki számos londoni üzlet előtt, a sorbanállók pedig szemmel láthatóan nem törték magukat azért, hogy betartsák a társadalmi távolságtartás szabályait.

A délelőtt 11-kor megnyitó Nike Town-ba például egymást lökdösve, tolakodva próbáltak bejutni az emberek.

A Primark üzletei előtt is hasonló volt a helyzet, a liwerpooli üzletet például korábban ki kellett nyitni, mert a felgyűlt tömeg egyre türelmetlenebbé vált.

A helyzet tehát visszatérni látszik a "normális" kerékvágásba.

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a tömegközlekedési eszközökön utazóknak mától szájmaszkot kell viselniük az utazás ideje alatt. Ezt pedig Anglia területén a buszokon, metrókon és a vonatokon utazóktól egyformán elvárja a kormány. Azok, akik ezt a szabályt nem tartják be, várhatóan pénzbírságra számíthatnak majd, illetve aki még nem szállt fel a járműre, annak egyszerűen csak megtiltják, hogy felszálljon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.