Állati

Betört egy medvecsalád egy boltba Tusnádfürdőn

Több ízben is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Az egyik medve behatolt egy üzletbe, élelem után kutatva.

2020.06.15 18:01ma.hu

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 12 órában négy esetben volt szükség a csendőrök közbelépésére medve felbukkanása miatt. Előbb egy hölgy jelezte a 112-es hívószámon, hogy egy anyamedve három boccsal betört az egyik helyi üzletbe. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, egy hegyi csendőr elkergette a nagyvadat, amely később visszatért, és ismét megkísérelt bejutni az üzletbe, de ezúttal is elkergették.

Nem sokkal ezután egy férfi szintén az egységes segélyhívószámon jelentette, hogy medvét látott a település központjában, később egy másik nő egy szemetes konténernél látott egy medvét, az éjszaka pedig egy férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt. Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe. A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem - írja a Maszol.ro

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.