Földmozgás

Erőteljes földrengés Indiában - videó

Hetek óta mocorgott a föld alattuk, most ki is pattant egy földrengés...

2020.06.14 18:03ma.hu

A Richter-skála szerinti 5,8-as erősségű földrengés pattant ki 2020. június 14-én délelőtt az indiai Gudzsarátban. A rázkódás epicentruma mindössze 10 kilométer sekélyen volt. Károkról, áldozatokról nem érkeztek még meg a pontos adatok, de a térségben 1918-ban, 1956-ban és 2001-ben is volt pusztító földmozgás. Ez utóbbi esetében a szeizmológiai berendezések a Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű rázkódást mértek, ami rendkívül magas, érezni lehetett Pakisztántól Nepálig. Az utóbbi három hétben számos kisebb rengés is volt a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.