Időjárás

Szanaszét hevertek a fakeresztek, a kopjafák és a zászlók a Madarasi-Hargitán

Sokáig úgy tartották, hogy vandálok jártak arra.

2020.06.09 13:33ma.hu

A Facebookon jelent meg először a hír, hogy vandálok garázdálkodtak a Madarasi-Hargitán. Mint írta: "nemzeti és vallási jelképek hevertek a kövek közt, egy halomban, összetörve".

Az esettel kapcsolatban Csíkmadaras község közleményt adott ki:

“Egyenként vizsgáltuk meg a Madarasi Hargita csúcson emlékül állított jelképeket, de a szél, az idő és az időjárási viszontagságok rongálásain kívül egyéb beavatkozásnak nincs nyoma.
A médiában megjelent hír, miszerint a Madarasi Hargita csúcson rossz szándékú "rendcsinálás" történt, nem bizonyult igaznak.
Tény viszont, hogy düledeznek a hevenyészve felállított keresztek, kopjafák, zászlórudak, és ezek időnként ki is dőlnek. A csúcs ugyanakkor kedvenc úticélja a terepezőknek, motorosoknak, quadosoknak és hószánozóknak is, természetesen az ő tevékenységük is nyomot hagy, úgy a környező tájban, mint az ott elhelyezett emlékekben. Miután ledőlnek, ezek tovább pusztulnak a földön, igazán lehangoló látványt nyújtva.
Ezeket az idő vasfogának áldozatául esett romokat gyűjtötte össze és hordta valaki - jó szándékúan - egy félreesőbb helyen kupacba.”

Az első poszt a szándékos rombolásról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.