Fordulat

Scotland Yard: új gyanúsítottja van a Madeleine McCann-ügynek

Új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének.

2020.06.03 20:52MTI

A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.

A gyermeknek a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában veszett nyoma 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügy szinte példátlan nemzetközi figyelmet keltett, különösen azután, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy ével később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak viszont azóta sem lelik nyomát.

A londoni rendőrség szerda esti bejelentése szerint a brit és a német nyomozók egy német férfi személyében azonosították az ügy gyanúsítottját.

A 43 éves férfi jelenleg egy német börtönben van, de 1995 és 2007 között megszakításokkal a portugál üdülőhelyen élt. A tájékoztatás szerint a nyomozók egy telefonhívás alapján jutottak a gyanúsított nyomára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.