Erőszak

Felgyújtottak egy épületet a lázadók - gyerek is volt benn, a tűzoltókat nem engedték a lángokhoz - videók

Egy nap alatt megváltozott a tiltakozások képe és tartalma.

2020.06.01 02:11ma.hu

A virginiai Richmond rendőrkapitánya elcsukló hangon adott sajtótájékoztatót a településen történt incidensről, amely során a lázadók felgyújtottak egy épületet és nem engedték a tűzoltó egységeket a lángokhoz, arra kényszerítve a hatóságokat, hogy erőszakkal lépjenek fel ellenük, hogy ki tudják menteni a lángoló épületben tartózkodó gyermeket.

A Richmondban zajló tüntetések szombatra erőszakossá váltak. A haragos tömeg már korántsem George Floyd mellett tüntettek, hanem eszetlenül romboltak és fosztogattak. Felrobbantottak rendőrségi járműveket, buszt, számos épületet felgyújtottak, az egyik volt közöttük a Broad utcai is, amelyben egy gyermek is tartózkodott - közölte az újságírókkal Will Smith.

"Egyszerűen nem engedték a tűzoltókat a helyszínre, erőszakkal kellett utat biztosítani a felvonuló tűzoltó egységeknek" - mondta. Siettek, mivel ki kellett menteni a gyermeket az épületből. A rendőrfőnk elfogadhatatlannak tartja a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.