Trianon 100

Hősök napja Romániában: Véletlenül az oroszok emlékművét koszorúzták meg a románok

A tisztelgés azonban nem sikerült a legjobban, ugyanis hősi halált halt román katonák helyett az orosz katonák emlékművét koszorúzták meg.

2020.05.30 13:29ma.hu

Egyszerűen eltévedtek a hősök napján a tordai civil szervezetek és a katonaság ünneplőbe öltözött képviselői – írja a Főtér.

A romániai hősök napja alkalmából a legtöbb településhez hasonlóan Tordán is koszorúzni indultak a helyi civil szervezetek és a katonaság képviselői. A tisztelgés azonban nem sikerült a legjobban, ugyanis hősi halált halt román katonák helyett az orosz katonák emlékművét koszorúzták meg.

Miután lezajlott katonai tiszteletadás, illetve a rövid beszédek, valamint egy pap imát is mondott, egy hölgy jelent meg, és felvilágosította az ünneplőket, hogy háttal állnak a román katonák emlékhelyeinek. Azok végül áthordták a koszorúkat a megfelelő helyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.