Koronavírus

Belgiumban a kórházak működése visszatért a normális kerékvágásba

Intenzív kezelésben 208-an részesülnek, számuk minden nap mintegy 4 százalékkal csökken.

2020.05.28 20:32MTI

Belgiumban a kórházak működése visszatért a normális kerékvágásba, péntekre már előreláthatólag kevesebb, mint 1000 embert fognak a koronavírus okozta megbetegedéssel kezelni az egészségügyi intézményekben.

A belga közegészségügyi szolgálat csütörtöki adatai szerint jelenleg az ápolásra szorulók száma 1060, de egyre több ember hagyja el gyógyultan a kórházakat. Intenzív kezelésben 208-an részesülnek, számuk minden nap mintegy 4 százalékkal csökken. Az országban szerdáról csütörtökre 31-en haltak meg, valamint 257-en fertőződtek meg, amely enyhe növekedést mutat, a hét előző napjaiban történt fertőződési arányokhoz képest.

A 11,5 millió lakost számláló Belgiumban, eddig közel 9400-an lettek a kór áldozatai, illetve mintegy 57 900 fertőzöttet azonosítottak. A végrehajtott tesztek száma 818 807 ebből 14 ezret az elmúlt 24 órában végeztek el.

A szomszédos Hollandiában 32-en haltak meg egy nap alatt, a járvánnyal összefüggő betegségben, míg 188 új fertőzöttet azonosítottak a közegészségügyi hatóságok. A helyi sajtó tájékoztatása szerint, a kórházi felvételek száma folyamatosan csökken, és egyre több ember hagyhatja el az intenzív ápolási részlegeket is.

A 17, 5 milliós lélekszámú országban, eddig közel 46 fertőzéses esetet rögzítettek, valamint 342 681 vírustesztet végeztek el. Luxemburgban 7 új megbetegedést jeleztek a helyi közegészségügyi hatóságok, azonban új, a járvánnyal összefüggő halálesetről nem jött hír csütörtökön. A valamivel több, mint félmillió lakosú nagyhercegségben 950 tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában, a járvány kezdete óta pedig összesen 71098-at.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.