Koronavírus

Házi karanténba került a maláj miniszterelnök

Pozitív lett egy katonatiszt koronavírus tesztje, akivel közösen részt vett a héten egy tanácskozáson.

2020.05.22 16:14MTI

Kéthetes házi karanténba került pénteken Muhyiddin Yassin maláj miniszterelnök, miután pozitív lett egy katonatiszt koronavírus tesztje, akivel közösen részt vett a héten egy tanácskozáson - közölte a kormányfői hivatal.

A márciusban hivatalba lépett Muhyiddin tesztje negatív lett, de a szerdai találkozó minden résztvevőjét óvintézkedés gyanánt vizsgálatoknak vetették alá és 14 napos házi karanténba helyezték megfigyelésre - tette hozzá a miniszterelnöki hivatal.

A 31,5 milliós lakosú Malajziában az utóbbi 24 órában 78 új fertőzöttet regisztráltak és egy újabb halálesetet, így az országban 7137-re nőtt a fertőzöttek, s 115-re az elhunytak száma. A fertőzöttek több mint 80 százaléka meggyógyult.

Az utóbbi két napban 50 új esetet regisztráltak egy migránsok számára fenntartott őrzött létesítményben, miután több illegális gazdasági bevándorlót előállítottak a hatóságok.

A Kuala Lumpur-i vezetés május 4-én oldotta fel a március 18-án életbe léptetett kijárási korlátozásokat, bár bizonyos óvintézkedéseket továbbra is fenntartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.