Koronavírus

Repülőgépeken mentették ki a csirkéket egy tojásfarmról az Egyesült Államokban

Egy amerikai állatmentő szervezet két repülőgépen mintegy ezer csirkét mentett ki egy iowai tojásfarmról, ahol a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés miatt el akarták pusztítani az állatokat.

2020.05.19 10:56MTI

A csirkék megérkezésük után orvosi vizsgálaton estek át a Kalifornia északi részén lévő menhelyen. A következő napokban először fogják látni és érezni a napot, lábuk először érinti a földet - közölte az Animal Place állatvédő szervezet.

Bár megmentettek ezer csirkét, a névtelenséget kérő farm 140 ezer csirkéjének nagy részét elpusztították a szervezet szerint.

Hannah Beins, az Animal Place vezetője a helyi sajtónak elmondta, hogy a farm a koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségei miatt döntött úgy, hogy megöli az állatokat.

A farmerek több helyen erre kényszerülnek, mivel sok esetben nem tudják piacra vinni őket az ellátórendszer összeomlása miatt, holott jelentős a kereslet az élelmiszerek iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.