Koronavírus

Mike Pence amerikai alelnök egyik munkatársát fertőzöttként diagnosztizálták

Mike Pence amerikai alelnök egyik munkatársát koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, ezért az alelnök repülőgépe pénteken késve indult Iowába.

2020.05.08 18:38MTI

A Fehér Ház közlése szerint az alelnöki munkatárson csütörtökön végezték el a vírustesztet, amelynek eredménye péntek reggelre lett készen. Az alelnöki különgép ezért indult mintegy egyórás késéssel a Washington melletti Andrews légitámaszpontról a középnyugati Iowa államba.

Az alelnököt kísérő újságírók beszámolói szerint a gépről Mike Pence nem egy, hanem több munkatársának kellett leszállnia.

Iowában Pence Waukee településen egy farmot látogat meg és a helyi Des Moines Register című lap információi szerint az amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményről (USMCA) tart előadást. Csütörtökön a Fehér Házban, Donald Trump közvetlen környezetében is koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. Trump csütörtökön bejelentette, hogy mind ő, mind az alelnök azonnali vírusteszten esett át, amelynek eredménye negatív lett.

A Fehér Ház közlése szerint péntektől mind az elnökön, mind az alelnökön naponta végeznek vírustesztet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.