Koronavírus-járvány

A bécsi reptéren pénzért bárki csináltathat koronavírus-tesztet - videó

A bécsi nemzetközi repülőtéren már nemcsak az utasok, hanem bárki elvégeztetheti magán a koronavírus-tesztet.

2020.05.05 13:30ma.hu

A vizsgálat 190 euró, aki ezt kifizeti, 2-3 órán belül igazolást kap arról, hogy nem fertőzött. Ha a tesztje pozitív, ezt azonnal jelentik a hatóságoknak, és kezdődik a két hét karantén. Ez elsősorban azoknak éri meg, akik külföldről érkeznek, és nincs papírjuk arról, hogy nem fertőzöttek.

Egy holland férfi is beállt a sorba. Azt mondta, neki az átszállásnál kell majd, Németországban. Ugyanis kórházi vizsgálatra kell hazamennie Hollandiába, és Németországon keresztül repül. Ott is az a szabály, hogy aki úgy lép be az országba, hogy nincs koronavírus-igazolása, két hetet karanténban kell töltenie.

A repülőtér igazgatója, Guenther Ofner azt nyilatkozta az EuroNews-nak: amíg van tesztjük, bárki jöhet. Vannak zsúfolt napok, de még bírják. Ha elfogy a teszt, akkor vége, de elvileg mindenki kérheti.

Az osztrák főváros repülőtere honlapján minden részletre kiterjedő tájékoztatást ad a náluk elérhető koronavírus-tesztről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.