Koronavírus-járvány

A harmadik tiltakozó orvos is kiesett egy kórház ablakán Oroszországban - videó

A COVID-19 miatt kezelt orvos korábban több társával együtt amiatt emelte fel a szavát, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül kell dolgozniuk.

2020.05.05 06:30ma.hu

A hétvégén Voronyezs megyében kiesett a kórház ablakán egy, a koronavírus okozta betegség miatt kezelt orvos. Médiajelentések szerint Alekszandr Sulepov koponyatörést szenvedett, válságos állapotban van. A 37 éves doktor korábban tárasaival együtt videófelvételen tiltakozott az ellen, hogy megfelelő felszerelés nélkül kényszerült dolgozni egy járványkórházban.

Ő a harmadik orvos, akit az elmúlt hetek alatt ilyen baleset ért Oroszországban.

Az országban az elmúlt nap során újabb 10 581-gyel 145 268-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint. A napi növekmény, amely ezúttal 7,9 százalék volt, a második egymást követő napon haladta meg a 10 ezret. Az újonnan regisztrált fertőzöttek 50,6 százaléka tünetmentes.

A halálesetek száma 76-tal 1356-ra, a gyógyulásoké pedig 1456-tal 18 095-re emelkedett.

A fertőzéses esetek száma továbbra is a fővárosban, Moszkva megyében és Szentpéterváron a legmagasabb. Moszkvában a fertőzések száma 5795-tel 74 401-re, a halottaké 35-tel 764-re, a gyógyultaké pedig 544-gyel  7573-re nőtt.

Az orosz védelmi tárca vasárnap este közölte, hogy a fegyveres erőknél 3023 fertőzést mutattak ki. Közülük 332-en polgári alkalmazottak.

Az országban eddig csaknem 4,3 millió, az elmúlt egy nap alatt pedig 183 ezer tesztet végeztek el.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy tévéinterjúban közölte, hogy a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy része egészen a vakcina vagy a hatékony gyógyszer kidolgozásáig érvényben marad. Nem zárta ki, hogy a lakossági immunitás megszerzése nélkül a járványnak egy második hulláma is jöhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.