Koronavírus-járvány

Kínában ismét lezártak egy 10 milliós várost, miután egy visszatérő diák újra "bevitte" a vírust

Kínában attól tartanak, hogy jön a koronavírus-járvány következő hulláma, ezért drasztikus lépésekkel reagálnak a fertőzések megjelenésére.

2020.04.27 03:31ma.hu

Kína északkeleti részén található Harbin tovább szigorított a koronavírussal kapcsolatban meghozott intézkedéseken, miután a járvány ismét felütötte a fejét a településen. Több mint 70 ember fertőződött meg és legalább 4000 ember tesztelésére kerül sor Harbinban, köszönhetően annak, hogy egy New Yorkból visszatérő diák ismét bevitte a vírust a városba.

A hatóságok betiltották az összejöveteleket, és meg kell tiltaniuk a nem helyi személyeknek és járműveknek a belépését az adott településre. Harbin jelenleg a koronavírus-járvány egyik kínai gócpontja a Hejlungcsiang tartományban.

A helyi lakosoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk, mielőtt bármilyen középületbe belépnének, egy államilag jóváhagyott app-et kell használniuk, amin keresztül igazolják, hogy nem fertőzöttek a koronavírussal, megmérték a testhőmérsékletüket és az nem magas, és maszkot viselnek.

A társadalmi távolságtartás szabályait is be kell tartaniuk, továbbra sem tartanak temetést, esküvőt, nagyobb rendezvényeket, konferenciákat a városban.

Minden regisztrált vagy csak gyanús esetet tesztelés alá vetnek és karantént foganatosítanak.

Az otthoni karanténban részt vevőknek, azaz azoknak, akik külföldről érkeztek, és éppen a kötelező 28 napos karanténjukat töltik, kötelezővé antitest tesztet és két nukleinsav próbát (nucleic acid test = NAT) elvégeztetniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.