Koronavírus

Moszkva után 21 orosz régióban is digitális közlekedési engedélyt vezetnek be

A munkaáltatók digitális közlekedési engedélyt biztosíthatnak alkalmazottjaik számára a kijárási korlátozások közepette.

2020.04.23 11:32MTI

Oroszország 85 régiójából 21-ben olyan szövetségi nyilvántartási rendszert vezetnek be, amellyel a munkaáltatók digitális közlekedési engedélyt biztosíthatnak alkalmazottjaik számára a kijárási korlátozások közepette - közölte az orosz távközlési minisztérium.

Az engedélyeket a dolgozók QR-kód formájában kapják meg az állami szolgáltatások portálján keresztül, miután a helyi hatóságok jóváhagyták az munkáltató által leadott névsort. Ezt követően a felhasználók egy mobilalkalmazás segítségével tudják előre bejelenteni, hogy mi célból és hová kívánnak utazni.

A rendszert elsőként a Központi Szövetségi Körzet hét régiójában fogják bevezetni, majd kiterjesztik a Volga-mente, Szibéria és a Távol-Kelet további 14 tartományára. Ez a platform nem azonos azzal, amelyet a fővárosban és Moszkva megyében használnak, de a rendőrök egy mobilalkalmazással mindkét rendszer kódjait ellenőrizni tudják.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester, aki egyben a kormány járványellenes koordinációs tanácsának is alelnöke, szerdán azt javasolta, hogy az egész országra terjesszék ki a fővárosban és Moszkva megyében bevezetett digitális forgalomellenőrzési rendszert. Mint mondta, ez lehetővé tenné az emberek régiók közötti mozgásának ellenőrzését a forgalom korlátozása nélkül.

Oroszországban egyébként egy nap alatt 4774-gyel 62 773-ra nőtt az igazolt fertőzések száma a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint. A halálozások száma 42-vel 555-re, a gyógyulásoké pedig 471-gyel 4891-re nőtt Moszkvában 33 940, Moszkva megyében 7278, Szentpéterváron pedig 2458 fertőzést tartanak számon. A halottak száma ezekben a régiókban 288 (ebből 27 az elmúlt nap alatt), 56 és 17, a gyógyultaké pedig 2448, 186 és 368.

Az országban eddig csaknem 2,4 millió tesztet végeztek el, ebből majdnem 150 ezret az elmúlt egy nap alatt.

Moszkvában egyébként pénteken újabb nagyszabású fertőtlenítést fognak végrehajtani, a kijárási szigorítások kezdete óta a negyediket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.