Koronavírus/Illegális bevándorlás

Bakondi: a migránsok között is megjelent a koronavírus

Karanténszabályokat vezettek be Görögországban.

2020.04.22 21:30MTI

Már a Görögországban lévő migránsok között is megjelent a koronavírus - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György közölte, újra az vált jellemzővé, hogy a görög szigetekre érkeznek az illegális bevándorlók, majd onnan - a tarthatatlan helyzet miatt - százas csoportokban szállítják át őket a szárazföldre.

Mivel a vírus a migránsok között is jelen van - 150 embernél állapították meg -, változott a kezelésük: inkább táborokban tartják őket, és karanténszabályokat vezettek be.

Kitért arra is, hogy jelentősen szigorították a határellenőrzést a balkáni migrációs útvonal mentén lévő államok; Szerbiában a hadsereg biztosítja a határt és a menekülttáborokat is.

Olaszországról Bakondi György azt mondta, enyhült a migránsok beáramlása, mert az embercsempészek nem indítottak csónakokat és a velük együttműködő civil szervezetek sem futottak ki hajókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.