Koronavírus

Dél-Koreában szinte megállt a koronavírus terjedése

Mintegy két hónappal ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony új esetszám.

2020.04.19 10:33MTI

Dél-Koreában szinte megállt az új típusú koronavírus terjedése, miután a járvány tetőzése óta első alkalommal mérséklődött egyszámjegyűre az új fertőzöttek száma.

Vasárnapra nyolccal, 10 661-re emelkedett az összes regisztrált fertőzött száma. Mintegy két hónappal ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony új esetszám. Egy nappal korábban még tízzel több embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. A vasárnapi nyolc új fertőzöttből ráadásul öt külföldről érkezett Dél-Koreába.

A fertőzés terjedésének lassulása ellenére az egészségügyi hatóságok a dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint "éberen figyelik" a fejleményeket, különös tekintettel a külföldről behurcolt esetekre, valamint arra, hogy újra megfertőződhetnek-e azok, akik egyszer már elkapták a vírust.

Az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma vasárnapra kettővel, 234-re emelkedett. Vasárnapig összesen 8042 ember került ki a karanténból és épült fel teljesen a betegségből Dél-Koreában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.