Koronavírus

17 holttestet találtak egymásra pakolva egy idősotthonban New Jersey-ben

A rendőrség vizsgálatai szerint a 17 halott mindegyike az otthonban hunyt el Covid-19 betegségben.

2020.04.17 19:11MTI

New Jersey kormányzója, Phil Murphy csütörtök délutáni sajtóértekezletén elcsukló hangon jelentette be, hogy rendőrségi vizsgálat indul az Andover városának idősotthonában történtek miatt.

Az otthon épülete mellett - még hétfőn, egy lakossági bejelentés nyomán - 17 holttestet találtak egymásra pakolva egy hevenyészett halottasházban.

A rendőrség vizsgálatai szerint a 17 halott mindegyike az otthonban hunyt el Covid-19 betegségben.

Az idősotthonban egyébként a vírusfertőzés nyomán kialakult tüdőgyulladásos betegség eddig 68 halálos áldozatot követelt. Eric Danielson, a kisváros rendőrfőnöke nem mentegetve ugyan a történteket, de azt hangoztatta újságíróknak: az otthonban olyan gyors egymásutánban következtek be az elhalálozások, hogy a vezetők hirtelenjében nem tudták hol elhelyezni az elhunytakat.

A kormányzó további átfogó vizsgálatot ígért az ügyben.

A New York állammal délen határos New Jersey a járvány által leginkább sújtott tagállamok egyike, ahol eddig több mint 71 ezer koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.