Koronavírus

72 család került karanténba egy pizzafutár miatt Indiában

Indiában eddig 12 ezer 380-an fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól.

2020.04.16 18:03MTI

Pizzafutár miatt került 72 család karanténba Indiában, mert kiderült, hogy az ételszállító tizenéves fiú koronavírus-fertőzött - adták hírül csütörtökön indiai egészségügyi tisztségviselők.

A futár ugyanakkor a vizsgálatok szerint nem járt másutt fertőzött területen, és valószínűleg valamelyik pizzarendelőtől kaphatta el a vírust.

Munkáltatója, egy pizzaláncolat végigkövette a futár szállításait 15 napra visszamenőleg, és 72 cím gyűlt össze. Az érintett családok tesztelése folyamatban van, a futár pedig kórházban.

A szóban forgó pizzaszállítások Újdelhi déli részén történtek.

Csütörtök reggeli adatok szerint Indiában eddig 12 ezer 380-an fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, és a ragály miatt 414-en haltak meg. A szubkontinensnyi országban szerda estig 259 ezer embertől vettek mintát 275 teszteléshez.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.