Koronavírus-járvány

Egymással etethetik meg az állatokat egy németországi állatkertben

A neumünsteri állatkert igazgatója szerint ez a legvégső lehetőség. A tavaszra 175 ezer eurós veszteséggel számolnak.

2020.04.15 02:21ma.hu

A koronavírus-járvány miatt több európai állatkert is nehéz helyzetbe került a látogatók elmaradása és ebből adódóan az belépőjegyekből származó bevételük kiesése miatt. Az egyik észak-németországi állatkert igazgatója azt is elismerte, hogy az állatkert túlélése érdekében még az is elképzelhető, hogy hamarosan egyes állatokat a park más állataival lesznek kénytelenek etetni - számolt be az esetről számos lap.

"Listára vettük azokat az állatokat, amelyeket elsőként áldozhatunk fel" – mondta a neumünsteri állatkert igazgatója, Verena Kaspari a Die Weltnek, de hozzátette, hogy ez csak a legvégső lehetőség, és az sem oldaná meg teljesen a pénzügyi gondjaikat, ha egyes állatokat feláldoznának mások életben maradásáért. A fókáknak és pingvineknek naponta nagy mennyiségű friss halra van szükségük, mondta az igazgató.

Az állatkertet egy alapítvány üzemelteti, és a kisvállalkozásoknak szánt tartományi gazdasági segélycsomagból ők nem részesülnek. Az igazgató becslése szerint így 175 ezer euró lehet a veszteségük tavasszal.

A közvetlen adományok mellett a németországi állatkertek 100 millió eurós állami támogatást igényeltek, írja a DPA német hírügynökség. A német állatkertek szövetsége (VdZ) szerint az állatkertek sok más vállalkozással szemben nem állhatnak át „hibernált” üzemmódba, így a költségeiket sem tudják csökkenteni. Az állatokat továbbra is naponta kell etetni és gondozni, a trópusi fajoknak pedig 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is biztosítani kell.

A bécsi schönbrunni állatkert közlése szerint a megtakarításaikból egy darabig át tudják vészelni ezt a helyzetet, azonban április 1-jén a 230 alkalmazottjuk 70 százalékát küldték három hónapos szabadságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.