Koronavírus/Illegális bevándorlás

Migrációkutató: új jelenség az illegális visszaáramlás

Több ezren térhettek már vissza hazájukba Európából a koronavírus-járvány miatt.

2020.04.14 22:30MTI

A koronavírus miatt új jelenséget tapasztalnak a migránsok körében, az illegális visszaáramlást a kibocsátó országokba - mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Speidl Bianka közölte: több ezren térhettek már vissza hazájukba Európából a koronavírus-járvány miatt; a hazatérők - az érkezőkhöz hasonlóan - embercsempészek segítségét veszik igénybe.

Hozzátette, ez azonban csak átmeneti állapotnak tekinthető, és az a fő kérdés, Európa milyen szabályozást vezet be a járvány lecsengése után, hogy a tömeges migrációt kontrolláltabb folyamattá tegye.

A járvány miatt a kibocsátó országok is rájöttek arra, hogy szükségük van egészségügyi szakemberekre, ezért például az orvosok kiutazását korlátozták. Szíriából például nagyon sok orvos távozott nyugati országokba, ami jelentős veszteség volt a közel-keleti államnak - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.