Koronavírus-járvány

Az egészségügyi dolgozóknak adják fizetésüket a bolgár képviselők és kormánytagok

A 240 bolgár képviselő határozatban döntött erről.

2020.04.10 12:07MTI

Saját, összesen egymillió eurót kitevő fizetésüket ajánlják fel  a bolgár képviselők és a kormánytagok a közegészségügy részére a koronavírus-járvány visszaszorítására, jelentette szerdán az MTI.

A 240 bolgár képviselő határozatban döntött arról, hogy április 1. és május 13. (a jelenleg érvényben lévő szükséghelyzet vége) közötti fizetését felajánlja az egészségügy-minisztériumnak. Ez egyben Bojko Boriszov jobboldali kormányfőt, a 17 minisztert, a 31 állami hivatal igazgatóját és más politikai intézmények vezetőit is kötelezi arra, hogy ők is ajánlják fel az azonos időszakra járó fizetésüket a tárcának.

Rumen Radev államfő már március 13-tól felajánlotta a fizetését, mely 4200 eurónak felel meg.

Egy bolgár parlamenti képviselő keresete nagyjából 2000 eurónak, több mint 717 ezer forintnak felel meg, ami a háromszorosa az Európai Unió legszegényebb tagállamában fizetett átlagbérnek. A kormányfő fizetése 3050 euró (több mint egymillió forint) értékű.

Nálunk is van ilyen!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.