Koronavírus-járvány

Koronavírus - A betegség kezelését segítő gyógyszereket kapott Ukrajna

A hatóanyag önmagában nem gyógyítja a Covid-19 betegséget, de más gyógyszerekkel együtt alkalmazva a betegség gyorsabb lefolyását eredményezi.

2020.04.05 23:30MTI

Ukrajna "most kapott külföldről" háromezer doboz hidroxi-klorokin-szulfát hatóanyagú tablettát, az eredetileg malária kezelésére használt gyógyszer az eddigi külföldi tapasztalatok alapján segíthet a koronavírusos betegek kezelésében - mondta el Makszim Sztepanov ukrán egészségügyi miniszter egy péntek reggeli tévéműsorban.

A Plaquenil nevű gyógyszerből kapott csomag több mint kétharmadát kiosztják az ukrán megyéknek, a többi Kijevben marad sürgős esetek kezelésére - mondta Sztepanov, nem térve ki arra, honnan érkezett a szállítmány. Hozzátette, hogy megállapodásuk van gyógyszercégekkel hasonló hatóanyagú készítmény szállításáról, így várhatóan már a jövő héten érkezik 20 ezer beteg kezelésére elegendő mennyiség.

Szakértők rámutatnak, hogy az említett hatóanyag önmagában nem gyógyítja a Covid-19 betegséget, de más gyógyszerekkel együtt alkalmazva a betegség gyorsabb lefolyását eredményezi.

Ukrajnában péntekre, egy nap alatt hárommal, 23-ra emelkedett a koronavírus-járvány eddigi halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 138 esettel 942-re. A betegségből eddig 19-an gyógyultak fel az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.