Koronavírus-járvány

Ausztrália kirak 2 millió embert az országból

Aki nem tudja magát eltartani, az jobb, ha hazamegy.

2020.04.04 13:08ma.hu

A koronavírus-járvány miatt kemény döntést hozott az ausztrál vezetés. Arra kérnek minden külföldit, több mint kétmillió embert, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható ott is - írta az MTI.

A kérés az ideiglenes vízummal rendelkezőkre, tehát a diákokra, vendégmunkásokra és turistákra is vonatkozik, az állandó letelepedett státusszal rendelkezőkre nem.

"A külföldiek nagy hasznot hajtanak az ausztrál gazdaságnak és mindennapi életünknek, de nyomatékosan arra kérjük az ideiglenes vízummal itt tartózkodókat, akik önerőből nem tudják fenntartani magukat a következő fél évben, hogy minél hamarabb térjenek haza" -közölte szombaton Alan Tudge, a bevándorlási ügyek ügyvezető minisztere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.