Koronavírus-járvány

Koronavírus - Morbid, de praktikus: jégcsarnokból csinálnak hullaházat a britek

Az angliai Milton Keynes-ben (ahol a Bletchley Park is található) levő jégcsarnokot ideiglenesen szükség-halottasháznak jelölték ki.

2020.04.01 03:30ma.hu

Az angliai Milton Keynes település központjában található Planet Ice jégpályát egy "vészhelyzeti" halottasháznak jelölték ki, amennyiben a koronavírus járvány terjedése indokolttá teszi, azonnal megkezdik a létesítmény átalakítást és ilyen irányú használatát.

"Az ésszerű tervezés részeként számba vesszük, milyen további átmeneti halálozási megoldásokra lehet szükség Milton Keynes-ben, amennyiben a temetkezési vállalatok nem tudnak megbirkózni a COVID-19 okozta halálesetek számának növekedésével" - jelentette be a városi tanács szóvivője.

"Együtt dolgozunk a Planet Ice tulajdonosaival azon, hogy elővigyázatossági okokból még idejében előkészítsük a jégpályát, ha az szükségessé válik a helyi műveletek támogatásához."

Az Egyesült Királyság más részein található jégpályákat korábban szintén átmeneti halotti létesítményként használták, mivel meglévő infrastruktúrájukat általában gyorsabban és hatékonyabban lehet alkalmazni, mint más épületekét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.