Koronavírus

Állampolgári jogokat kapnak a migránsok és menedékkérők Portugáliában a koronavírus-járvány idejére

A pénteken bejelentett, június 30-ig érvényben lévő rendelkezés mindazokra a migránsokra és menedékkérőkre vonatkozik, akiknek az ügye elbírálás alatt áll a portugál bevándorlási hatóságoknál.

2020.03.31 15:50MTI

Teljeskörű állampolgári jogokat ad Portugália az új típusú koronavírus-járvány idejére a migránsoknak és a menedékkérőknek - adta hírül kedden a CNN hírtelevízió internetes oldala, a portugál miniszteri tanács bejelentésére hivatkozva.

A pénteken bejelentett, június 30-ig érvényben lévő rendelkezés mindazokra a migránsokra és menedékkérőkre vonatkozik, akiknek az ügye elbírálás alatt áll a portugál bevándorlási hatóságoknál.

A döntést azzal indokolták, hogy ezzel csökkenthető az egészségügyi kockázat mind a bevándorlási hatóságoknál, illetve a határokon szolgálatot teljesítők esetében, mind pedig a migránsoknál és menedékkérőknél.

Portugáliában március 18-án 15 napig tartó szükségállapotot hirdettek ki. António Santos da Costa portugál miniszterelnök ezzel kapcsolatban újságíróknak leszögezte: a lépéssel nem a demokráciát függesztik fel.

Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök a Covid-19 elleni harcot "valódi háborúnak" nevezte , amely komoly kihívások elé állítja majd az ország társadalmát és gazdaságát. Az elnök méltatta a portugálok viselkedését, akik szerinte példamutatóan betartják az önkéntes karantént, egy "mindent megélt ország" polgáraihoz méltón.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint kedd délután Portugáliában 7443 regisztrált fertőzöttet tartanak számon. A koronavírus okozta betegségbe 140-en haltak bele, 43 ember pedig felgyógyult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.