Koronavírus-járvány

Amerikában is meghalt egy koronavírusos csecsemő

Ilyen fiatal áldozatot eddig csak Kínából jelentettek, de annak más betegsége is volt. A chicagói orvosok vizsgálják az esetet.

2020.03.28 23:11ma.hu

Lesújtó hírek érkeztek az USA-ból: meghalt egy csecsemő, akinek koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutatott.

A baba Chicago-ban (Illinois állam, Cook megye) halt meg - jelentette be Dr. Ngozi Ezike, az egészségügyi minisztérium vezetője. Mindent meg kell tennünk, hogy megállítsuk a halálos vírus terjedését - mondta.

Egészen eddig nem következett be ilyen fiatal korú fertőzöttnél halál.

Március 28-án csak ebben az államban 465 új esetet regisztráltak (COVID-19), 13-án haltak meg (a babával együtt). Mind 70 feletti volt, egyedül Cook megyében halt meg két 60 éves, és McHenry megyében egy 50-es éveiben járó férfi.

Az adatok szerint eddig csak Kínából érkezett hír koronavírusos csecsemőhalálról, de annak a babának volt más, komoly betegsége is. Nagy-Britanniában viszont fertőzötten jött világra egy újszülött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.