Járvány

Meghalt egy olasz orvos, aki kénytelen volt kesztyű nélkül dolgozni - videó

Így kezelte a koronavírusosokat az 57 éves elismert szakember.

2020.03.20 14:10ma.hu

Meghalt Marcello Natali, az az 57 éves olasz háziorvos az olaszországi Codognóban, aki korábban arról számolt be az Euronewsnak, hogy mivel elfogytak a készletek, kesztyű nélkül kénytelen ellátni a koronavírusos betegeket. Halálhírét az Olasz Háziorvosok Szövetsége (Fimmg) erősítette meg. Nyatalinak semmilyen krónikus betegsége nem volt. Kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták, előbb Cremonába majd Milánóba szállították kezelésre, de nem tudták megmenteni az életét.
"Ez egy háború" - több mint száz orvos betegedett meg

Miközben Paola Pedrini, a Fimmg helyi titkára (aki szintén elkapta a betegséget) nyilatkozott az Euronewsnak, éppen hírt kapott egy másik orvos haláláról is Leccóból. "Ez egy háború" - fogalmazott Pedrini. Bergamo megyében az orvosok több mint egyhatoda koronavírusos (110-en), tucatnyi vannak annyira rosszul, hogy az intenzív osztályon ápolják őket.

Február vége óra a helyzet nem sokat javult, maszkok és kesztyűk érkeztek, de teljes védőfelszerelés az más kérdés. A maszkokat, melyeket a szűrőjük miatt fél napig lehetne használni egy hétig használjuk - mondta az Euronewsnak Pedrini.

Hozzátette, hogy mikor csak lehet, telefonon végzik munkájukat, így kerülve el a vírus továbbterjedését, és azt, hogy olyan emberekkel kerüljenek kapcsolatba, akik esetleg tünetmentesek, ám fertőzöttek.

Kénytelenek voltak kesztyű nélkül dolgozni

Marcello Natali a koronavírus tesztje előtt pár órával adott interjút az Euronewsnak február 28-án. Elmondta, hogy Codognóban és környékén 35 orvos közül 14-en kerültek karanténba vagy kórházba a vírusfertőzés miatt.

A pár órával később végzett tesztje pozitív lett.

"Nem voltunk felkészülve a koronavírusra: mint a poszt-antibiotikum-kor orvosai úgy nőttünk föl, hogy mindenre van egy tabletta” - fogalmazott. Később rájöttünk, hogy talán alázatosabbnak kellene lennünk mindnyájunknak, és ez a helyzet ebben segíthet - tette hozzá.

A videóinterjúban megmutatta a maszkot és a fertőtlenítő gélt, amit használnak, hozzátéve, hogy kesztyű viszont nincs, elfogytak a készleteik.

57 éves volt.

Mindeközben

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.