Járvány

Koronavírus - A szerb jegybank 90 napos türelmi időt adott a hiteltörlesztésekre

Korábban ötven százalékponttal 1,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, hogy mérsékelje a járvány gazdaságra mért negatív hatását.

2020.03.17 18:48MTI

A szerbiai központi bank 90 napos türelmi időt ad a magánszemélyek és a cégek hiteltörlesztésére is, hogy így segítse átvészelni a koronavírus-járvány időszakát.

A nemzeti bank korábban ötven százalékponttal 1,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, hogy mérsékelje a járvány gazdaságra mért negatív hatását.

A kormány ezen felül tízszázalékos béremelést jelentett be az egészségügyi dolgozók számára, valamint egyszeri négyezer dináros (11 800 forint) támogatást biztosít áprilisban a nyugdíjasoknak. A miniszterelnök tájékoztatása szerint a járvány miatt Szerbia gazdasági növekedése elmarad majd a várt 4 százaléktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.