Járvány

Koronavírus - Bosznia-Hercegovina egyik országrészében katasztrófahelyzetet hirdettek

A másik részben szükségállapot kihirdetése várható.

2020.03.16 15:21MTI

Bosznia-Hercegovina főként horvátok és bosnyákok lakta országrészében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban katasztrófahelyzetet hirdettek hétfőn, a szerbek lakta országrész elnöke pedig bejelentette, a boszniai Szerb Köztársaságban szükségállapotot fognak hirdetni várhatóan még a nap folyamán, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus-járvány továbbterjedését.

Fadil Novalic, a Bosznia-hercegovinai Föderáció miniszterelnöke szerint a katasztrófahelyzet lehetővé teszi, hogy az állam rendkívüli döntéseket hozzon, korlátozza a tömeges rendezvényeket, illetve bezárathasson bizonyos objektumokat.

A boszniai Szerb Köztársaságban már eddig is szigorú intézkedéseket vezettek be, bezártak a szórakozóhelyek és a vendéglátó-ipari egységek, csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, és a fogorvosok sem fogadhatnak pácienseket.

Zeljka Cvijanovic államfő viszont bejelentette, ennél is szigorúbb intézkedésekre van szükség, azt azonban nem közölte, hogy pontosan mik lesznek ezek az intézkedések, mint mondta, a szükségállapot kihirdetésekor minden részletet ismertetnek majd.

Bosznia-Hercegovinában eddig 24 fertőzöttet regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.