Járvány

Egyre több a fertőzött, mégis lazáznak az olaszok Szicílián

Napról napra nő a fertőzöttek száma, de az emberek ügyet sem vetnek a felhívásokra, nem maradnak otthon.

2020.03.15 15:24ma.hu

Felháborodottan számolt be az egyik olasz meteorológiai lap, miszerint fittyet hánynak a szicíliaiak a kormány és az egészségügyi szakemberek által közzé tett felhívásoknak, azaz annak, hogy mindenki maradjon otthon annak érdekében, hogy lelassítsuk a koronavírus-járvány terjedését.

Bár sokan tiszteletben tartják az utasításokat és csak szükség esetén távoznak otthonukból, de vannak bőven olyanok is, akik csoportosan járnak-kelnek, mintha semmi sem történt volna, parkokban, utcákon, tereken töltik az idejüket.

Catania város egyik sétányán például több tucat ember volt a hétvégén, sokan edzettek, sportoltak a szabad levegőn közöttük. Annak ellenére, hogy köztudott, a fertőzés könnyen átadható, még akkor is, ha nincs közvetlen érintkezés.

Nyilván kevesen tudnak ellenállni a csodás napsütésnek és a 18 Celsius-fokos időnek, de a szicíliai fertőzéses esetek száma napról napra nő, már több mint 150 megbetegedést regisztráltak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.