Járvány

Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus

A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelki gyakorlatán.

2020.03.03 11:29MTI

Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus - jelentette kedden az Il Messaggero című olasz lap, a Vatikán szóvivője azonban nem akarta kommentálni az értesülést. A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelki gyakorlatán.

A 83 éves egyházfő legtöbb múlt heti nyilvános programját, így a pápai audienciákat is lemondta megfázására hivatkozva. Nem vesz részt személyesen azon a nagyböjti elvonuláson sem, amely vasárnap este kezdődött egyházi vezetők részvételével Rómától délre. Rezidenciájáról, a Vatikán vendégházából követi az ott történteket.

Olaszországban hétfőre 52-re emelkedett a koronavírusban elhunytak száma, a fertőzötteké pedig átlépte a kétezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.