Járvány

Koronavírus - Újabb fertőzötteket találtak a hajón, amelyen magyarok is dolgoznak

Már három olyan izraeli állampolgárt találtak a Jokohamában vesztegzár alá helyezett Diamond Princess óceánjárón, aki megfertőződött a koronavírussal.

2020.02.17 07:57MTI

Először egy enyhe tüneteket mutató, hatvanas éveiben járó házaspárt szállítottak a hajóról egy japán kórházba vasárnap, majd egy nőnél is kimutatták a tüdőgyulladást okozó Covid-19 vírust - írja a The Times of Israel című lap.

A karantén szerdára ígért végét további tizenkét izraeli turista várja a hajón. Az első két izraeli beteg hírére a többi izraeli utas körében pánik és düh uralkodott el. Egyikük felszólította Izraelt, hogy sürgősen evakuálja őket, és bírálta a hatóságokat, mert szerinte nem ismertetik velük a valódi helyzetet.

Az egészségügyi minisztérium igazgatóhelyettese Japánba utazott, hogy részt vegyen az ott rekedt izraeliek távozásának előkészítésében, és hazakísérje őket. Közben az izraeli egészségügyi tárca tovább szigorította a korábban bejelentett óvintézkedéseket. Ezentúl nemcsak a Kínából, hanem a Hongkongból, Thaiföldről, Makaóból és Szingapúrból visszatérő izraelieknek is karanténba kell vonulniuk két hétre otthonukban, és erre az időszakra betegszabadságot vehetnek ki.

Az El Al izraeli nemzeti légitársaság vasárnap bejelentette, hogy felére csökkenti a thaiföldi fővárosba tartó járatainak számát. A vállalat korábban, januárban a koronavírus kitörése miatt két hónapra felfüggesztette Kínába tartó repülőjáratait.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll várhatóan ezen a héten.

Szijártó Péter közölte, hogy a hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, jelenleg is tünetmentesek, de mivel a személyzet tagjai, további két hét karantén vár rájuk is. A minisztérium kapcsolatban marad velük, és ezután is mindenben segíti őket - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.