Járvány

Szentpéterváron már házhoz rendelhető a koronavírus-teszt

Oroszországban eddig két új koronavírus-fertőzött személyt diagnosztizáltak.

2020.02.07 18:50MTI

Szentpéterváron a lakossági igényeknek megfelelően megjelent a térítéses koronavírus-teszt lehetősége, egyebek között házhoz hívható formában - közölte pénteken az Anatolij Szmorogyincev nevét viselő influenzakutató intézet pénteken az Interfax hírügynökséggel.

"Többen, akik külföldről tértek haza, vagy külföldiekkel léptek kapcsolatba, a betegségtől tartva meg akarják vizsgáltatni magukat, azt, hogy elkapták-e a koronavírust. Ha az ember fél, a félelmet meg kell szűntetni. Van kereslet erre a szolgáltatásra, ezért megjelent a kínálat is" - közölte az orosz egészségügyi tárcához tartozó intézet.

Az intézet klinikáján a jelentkezők 2019-nCoV koronavírus, influenza és más kórokozók miatti akut légúti betegségek laboratóriumi diagnosztizálását kérhetik. Az teszteredmények másnapra készülnek el.

A 2019-bCoV RNS-ének reverz transzkripciós polimeráz-láncreakció (RT-PCR) révén való kimutatása, későbbi szekvenálási megerősítéssel, 5 ezer rubelbe kerül. A házhoz való kiszállással való mintavételért további 1500 rubelt kérnek el.

A rubel jelenleg mintegy 4,8 forintot ér.

Oroszországban eddig két új koronavírus-fertőzött személyt diagnosztizáltak. Az orosz légierő két repülőgépe szerdán 144 embert - zömmel orosz állampolgárokat - evakuált a Kínában kitört járvány epicentrumából, Vuhanból Tyumenybe, ahol két hétre karanténba helyezték őket. Megismételt tesztelésüket pénteken fejezték be,

Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter pénteken Rjazanyban újságíróknak elmondta, hogy Oroszország 2 millió védőmaszkot készül segélyként Kínába szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.